ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΙΠΛΩΝ

Το σπίτι σας είναι ο χώρος που περνάτε μεγάλο μέρος της ημέρας εσείς και η οικογένεια σας. Είναι το μέρος στο οποίο ξεκουράζεστε και γεμίζετε τις μπαταρίες σας για την επόμενη μέρα. Ένας ιερός χώρος, που θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το γούστο και την προσωπικότητα σας.

Ως εκ τούτου τα έπιπλα που πλαισιώνουν το χώρο αυτό θα πρέπει να είναι λειτουργικά και να επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης και κομψότητας, έτσι ώστε να τα απολαμβάνετε περισσότερο, τόσο εσείς όσο και αυτοί που αγαπάτε.

Η αγορά των επίπλων του σπιτιού μας είναι μεγάλη πρόκληση, υπάρχουν τόσες εναλλακτικές προτάσεις που είναι δύσκολο να καθορίσεις τι είναι αυτό που σου αρέσει, αλλά κυρίως τι είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Οι εξειδικευμένοι άνθρωποι της Polihome συγκεντρώσανε για εσάς ένα χρήσιμο οδηγό με βασικά βήματα και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστές επιλογές, για να διαμορφώσετε ένα σπίτι που θα απολαμβάνετε κάθε στιγμή!

 

Διαμορφώστε ένα σχέδιο για κάθε σας χώρο

Το βασικότερο και σημαντικότερο πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση των επίπλων για το σπίτι σας είναι να έχετε κάνει ένα σχέδιο (έστω και πρόχειρο), με τις διαστάσεις του χώρου που ενδιαφέρεστε να επιπλώσετε, τους ελεύθερους τοίχους, τα μπαλκόνια, τα παράθυρα και άλλα σημεία του χώρου που χρειάζονται προσοχή (πχ καλοριφέρ ή εσοχές τοίχων). Καλό θα ήταν να κάνετε και έναν βασικό υπολογισμό για τα “τεμάχια” που χρειάζεστε, ώστε να αποφύγετε την απογοήτευση ενός άδειου χώρου ή ακόμα χειρότερα ένα χώρο “μπουκωμένο” από στιβαζόμενα έπιπλα. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι της Polihome θα είναι διπλά σας για να σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι κάνατε την σωστή επιλογή διαστάσων.

 

Καθορίστετο Budget σας

Είναι χρήσιμό να έχετε μία αίσθηση του συνολικού ποσού που μπορείτε να δαπανήσετε για την αγορά σας. Έτσι θα έχετε μιά καλύτερη εικόνα για το ποιά περίπου είναι τα όρια στα οποία μπορείτε να κινηθείτε. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φαείτε ευέλικτοι σε περίπτωση που το έπιπλο που σας ενδιαφέρει υπερβαίνει το ποσό που είχατε προυπολογίσει. Σε μία τέτοια περίπτωση απλά θα πρέπει να μειώσετε το budget για τα υπόλοιπα κομμάτια, έτσι ώστε να μήν υπερβείτε το συνολικό ποσό που έχετε στην διάθεση σας.

 

Βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει

Πέρα από το μοντέρνο και το κλασικό που χρησιμοποιούμε ως κάτι γενικό, υπάρχουν διάφορες τάσεις και στιλ που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το χώρο σας σε κάτι μαγικό!

Μελετήστε το σπίτι σας, από τα κουφώματα μέχρι τα πλακάκια και αποκωδικοποιήστε το ύφος που ήθελε να προδώσει ο αρχιτέκτωνας. Εάν το στιλ αυτό δεν ταιριάζει με το προσωπικό σας γούστο, δεν χρειάζεται να σας πιάνει πονοκέφαλος. Υπάρχουν πολλές τάσεις που κυριαρχούν στο χώρο της διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να μπερδέψετε το ύφος του χώρου και να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Γνωστές τάσεις και στιλ που θα συναντίσετε είναι: (μοντέρνο, κλασικό, shabby chic, minimal, industrial, neo romantic κα).

 

Επιλογή των χρωμάτων

Η επίπλωση του σπιτιού είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου ενεργειών που συνδέονται και ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους, έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επιλογή των χρώματων τόσο στα υφάσματα και τα ξύλα των επίπλων όσο στους τοίχους και την διακόσμηση, είναι ένας παράγοντας που δεν είναι πάντα υποκειμενικός. Παίζει σημαντικό ρόλο, αν σκεφτείτε ότι κάθε χρώμα επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο την ψυχολογίας των ανθρώπων.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε το προσωπικό σας γούστο σχετικά με τους διάφορους τόνους χρωμάτων, θα πρέπει να σκεφθείτε και να αποφασίσετε στο ύφος και το χαρακτήρα που θέλετε να προσδώσετε στον χώρο σας. Θα θέλετε ένα αποτέλεσμα που να σας δίνει την ηρεμία και τη γαλήνη του χώρου ή ζήτατε ένα έντονο και ζωηρό αποτέλεσμα που θα σας φτιάξει την διάθεση. Επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα λιτό περιβάλλον που να δίνει την αίσθηση της ευρυχωρίας ή ενός γεμάντου και ζωντανού χώρου, φορτομένο με διακοσμητικά.

Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να καταλήξετε στα χρώματα και το ύφος που σας αρέσει, μία καλή λύση που θα σας βοηθούσε να ανακαλύψετε μερικές από τις προτιμήσεις σας, είναι να παρατηρήσετε τα ρούχα σας, αλλά και πολλά από αγαπημένα σας αντικείμενα!

 

Χρήσιμα tips

●  Μην γεμίζεται το σπίτι σας με πλαστικά λουλούδια, δίνουν μία καταθλιπτική αίσθηση και γεμίζουν σκόνη.
●  Μην κρατάτε οποιοδήποτε αντικείμενο που δεν ταιριάζει στο προσωπικό σας στιλ, απλά και μόνο επειδή έτυχε να το έχετε ή σας το έφερε κάποιος γνωστός.
●  Μην γεμίζετε μοντέρνες επιφάνειες με σεμέν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί η μόδα τους.
●  Προσοχή στα χρώματα των τοίχων, το ροδακινι και η ώχρα, δεν ταιριάζει σε κανένα ελληνικό σπίτι!
●  Τέλος το συμαντικότερο από όλα, Τολμήστε!